2014. december 7., vasárnap

Körkép a biopamut gyerekruha piacon 1.

A Bubble Londont 2015 február elsején és másodikán tartják. Ez az egyik legnagyobb gyerekruha szakkiállítás, ahol szinte az összes kisebb nagyobb gyerekruhagyártó képviselteti magát az új kollekcióival. Az idén én is ott leszek, mint látogató. 

Izgatottan várom a februárt, hogy ellátogathassak kedvenc városomba és, hogy megnézhessem ezt a vásárt vagy talán kiállítást. Az egyik legjobb hír, hogy az összes engem érdeklő biopamutot felhasználó cég jelen lesz, így még a 2015-ös őszi-téli kollekciók megrendelése előtt alkalmam lesz élőben is látni a ruhákat.

Mutatnék pár itthon nem ismert, de külföldön elismert brit vállalkozást, amik mind a biopamut felhasználást tűzték a zászlajukra.

Kite

2014-ben megnyerték a Soil Association Organic Awards rangos elismerését. Újszülött kortól 10 éves korig varrnak és terveznek szebbnél szebb holmikat. Mint sok más hasonló profilú cég, ők is a minőséget, tartósságot, valamint a vidám színek használatát tartják a legfontosabbnak. A dél-angliai tengerpart különösen inspiráló hely lehet, hiszen nem ők az egyetlen biopamutot használó vállalkozás, aminek itt a székhelye. Ruháik mind GOTS és Soil Association minősítettek.

Virágos és csillagos pulcsi 25GBP, csíkos ruha 25GBP, pöttyös ruha 27GBP. 

Fiú felsők 18GBP.

Kislány virágos ruha 26GBP, harisnyák 10GBP, kék kötött ruha 35GBP


Toby Tiger

Viszonylag régi motorosok a szakmában, hiszen 1998-ban alapított a céget Zoe Mellor dizájner és író. A ruháik az etikus, fenntartható és időtálló divat szellemében készülnek. Szinte azonnal felismerhetőek tarka ruháikról és nagy, applikált mintáikról és kiváló minőségű esőruházatukról.  A legmagasabb minőség nem cél, hanem alapkövetelmény. Szintén GOTS és Soil Assiciation minősítettek.


Esőkabátok 31.99 GBP-től, gumicsizma 21.99 font.


                                                         Pizsomák 24GBP-tól.
                                                          Cicás applikált felső 21 GBP.

Little Green Radicals

A 2005-ben alapított vállalkozásnak hamar szembe kellett néznie a gazdasági válság üzletileg jéghideg napjaival. Az alapító Nick azonban elszántan hitt az elveiben: fair kereskedelem és biopamut! Vicces szlogenekkel feliratozott pólóik nagy sikert értek el a piacon. Azon márkák közé sorolhatóak, akik elsőként kaptak fair trade minősítést. Nem csak ruházatot, hanem bio szépségápolási cikkeket is gyártanak babáknak.

Anorák 38GBP.

"Újrahasznosítom a hisztimet" előke 6GBP.

Kisfiú pizsoma 28GBP.

Frugi

Szintén családi vállalkozás a 2004-ben alapított Frugi. Az indulás nekik sem volt könnyű, azonban szuper dizájnjuk és a ruhák kiemelkedő minősége hamar Nagy-Britannia vezető biopamut gyerekruhagyártó cégévé tette őket. A Soil Association és GOTS minősítés itt is alapnak számít. Magyarországon először a Little Foxnál kapható.

Little Hannah Kifordíthatós Ruha 12.000Ft

Little Chloe Ruha 12.000Ft

Chloe Ruha 12.800Ft

Little Cord Combats Nadrág 11.200Ft, Snuggle Fleece Kifordíthatós Pulcsi 12.000Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése