2014. december 8., hétfő

Brit vállalkozások szépségei

Tegnapi bejegyzésünk folytatásaként ma három kisebb brit biopamut gyerekruhákat gyártó vállalkozást mutatok be.  

Piccalilly

Hannah Evas alapító tulajdonos történetét már megismerhettétek egy korábbi írásból. A Piccalilly a vidám applikált motívumokkal díszített rugdalózóiról híres. Olyan szépek, hogy akár nappali viseletnek is tökéletesek.Hitvallásuk lényegre törő: a lehető legkevesebb befolyással lenni a Földre; nagyszerű termékek és dizájn; minőség; magas színvonalú ügyfélszolgálat és a legjobbnak lenni, amennyire csak lehet. Lássuk! Itthon a LittleFoxnál kapható.


Biopamut harisnya méhecske mintával 4.500Ft


Nyuszi mintás rugi 9.200Ft


Pihe-puha egeres felső 7.600Ft



Ezt is egy lelkes brit hölgy, Donna Barron alapította. A céget gyerekkori becenevéről nevezte el 2002-ben a konyhaasztalnál, gyerekekkel körülvéve. Különlegességük, hogy a gyártás minden fázisa Nagy-Britanniában történik, ami az összes termékükre igaz. Ezen kívül fiatal tervező tehetségeket támogatnak szerte az országban.


Camping felső 15GBP, Billy nadrág 16.50GBP.


George kabát 36GBP.


Marston nadrág 16.50GBP.



Nem túl nagy meglepetés, hogy a Pigeont is nő alapította 2004-ben. Jane Sheperd mindig is érdeklődött a textilek és a fenntartható divat iránt, mikor megálmodta az Organics for Kids vállalkozását. Kilenc évvel később átnevezték és felfrissítették a márkát. Sokáig náluk is minden az Egyesült Királyságban készült, azonban gazdasági és technikai okok miatt ezt már nem folytathatták tovább. Visszafogott stílusukkal mindig divatosak lesznek.


Tölgyfás rugi 20.70GBP


Sünis takaró 23GBP


Body ruhácska 21.50GBP



Nagyjából ennyi lenne a szubjektív listám a brit gyártókról. Egyszer majd a skandináv biopamut gyártókat is csokorba gyűjtöm. Egészen más világ, de megéri utána nézni. :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése