2016. március 15., kedd

Ecoegg szárítótojás és öblítő teszt

Már egy éve, hogy áttértem a "hagyományos" folyékony mosószerekről az Ecoegg mosótojás használatára. Ennyi idő elteltével sem bántam meg egy percig sem, hogy környezet- és pénztárcabarát mosószer-alternatívába ruháztam be. Viszont csak az idén jutottam oda, hogy pénzt invesztáljak a szárítótojásokba és az öblítőbe is. Ez a bejegyzés most ezek használati tapasztalatait gyűjti össze.


Aki esetleg még nem hallott volna a brit Ecoegg kultikus környezetbarát mosótojásáról, az kukkantson ide. Beszerzési helyekről és árakról és mosási tapasztalatokról is tájékozódhatnak a kezdő "ecoeggesek".

Az idén jutottam el oda, hogy ha már egyszer mosótojással mosok, akkor éppen ideje lenne valami hasonlóan környezetbarát öblítőt is keresni. Igen, tudom: sokan nem használtok öblítőt, hanem mosóparfümöt helyette, ellenben nekem annyira hozzátartozik az öblítő a mosáshoz, mint a fogmosás az esti szépségápolási rutinomhoz. Kell, hogy a kivett, kimosott ruha puha és ILLATOS legyen! Bár a rózsaszín mosótojásom is tavaszi illattal töltené fel a ruhákat, az én orromhoz ebből semmi sem jut el. Kicsit sem illatosak tőle a mosott ruhák.


Igen, a néni sajnos ezen is vigyorog...


Eddig Ecover öblítőt használtam, de elég híg, így gyorsan elfogy és viszonylag drága is. Az Ecoegg öblítőjén a 240-es szám volt az igazi mézesmadzag. Praktikus pumpás kiszerelésével (1.5l) könnyen adagolható a megfelelő mennyiség. Nekem 10kg ruhát is ki tud mosni a gépem (három gyerek, két felnőtt), ezért a tele gép öblítő tartályába három pumpálásnyit szoktam rakni. Kicsit sűrűbb az állaga, mint az Ecovernek, de messze nem zselés. Szerintem nem sűrűbb, mint bármelyik másik mezei öblítőszer. És az illata....hát az nincs sok! Ez kicsit csalódás és nem is biztos, hogy ezért újra fogom tölteni a tárat, ha kiürülne. Persze az ad valami elégedettséget, hogy legalább 240 mosásig kibírja, de ezt majd úgyis a használat dönti el. Sajnos nem 100%-ig váltotta be a hozzá fűzött reményeimet, ezért tíz pontból csak nyolcat adnék neki. Igen, két pont csak az illat (hiánya) miatt! Mivel ezt a terméket egy hazai webshopban sem találtam meg, ezért én innen rendeltem. Egyébként Ecoegg termékeket több hazai online bolt is árul. Ezek közül a kedvencem az Ökolurkó boltja, ahol a környezetbarát tisztítószerek mellett szuper mosható pelenkákat is rendelhettek, ezzel is védve törékeny környezetünket. Az öblítő ára kb. 4000 forint (9.99 GBP)Másik termékem, ami a szigetországból érkezett csomagomban volt, az a szárítótojás. Helyes kis dupla csomagolásban jött, négy "tölténnyel". Felmerül a kérdés, hogy mi a csudának szárítótojás? Nem vagyok rendszeres szárítógép használó, mivel a gyerekek Frugi cuccait nem szívesen szárítom gépben. Biopamut - zsugorodásgátló kezelést nem kap az anyag - jellegéből adódóan hajlamos csöppet összemenni. Nálunk még nem történt ilyen (akkor sem, ha szárítóztam őket) , de nem akarom kísérteni az ördögöt. Szóval ezek a csuda kis tojáskák hozzásegítik a ruhákat szépen bukfencezni a szárítóban. És mivel nem tapadnak úgy össze, ezért elvileg gyorsabban is száradnak. A gépünk a pincében van, ezért nem állok mellette stopperrel a kezemben, szóval gőzöm sincs hogy milyen gyorsan végez. Szerintem nem fogom soha lemérni. Ellenben bámulatosan puhák és nagyon kellemes illatot árasztanak a szárítás befejeztével a ruháink. Az első termék, aminek tényleg van illata! Ezt nagyon szeretem és biztosan után töltjük még a készletünket az illatpatronok kimerülése után.

Ezek ugyanis kis illatpatronnak nevezhető hengerecskékkel "működnek". A csomagból kivéve csak belecsúsztat az ember lánya a tojások közepébe egy-egy patront és máris indulhat a szárítás! Ígéretük szerint 40 használatig megőrzi az illatát. Majd meglátjuk és később beszámolok róla. Ezt is a fentebbi boltból szereztem be, mert nem akartam két helyről rendelgetni, dupla postaköltséget fizetni. A szárítótojások ára kb. 4000Ft (9.99GBP).

Mindent egybevetve, meg vagyok elégedve az összes Ecoegg termékkel. Talán csak az öblítő illatának hiánya hagy egy kis fájó pontot a lelkemen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése