2018. február 9., péntek

Életmódváltó lettem. Muhaha!

Régebben - úgy általában az életem nagy részében - nem voltam egy megveszekedett sportoló. Tavaly ennek a tunya létnek vetettem véget. Eddig úgy tűnik sikeresen...

Annyira lerágott csontnak tűnik ez az életmód váltás, hogy már magától a szótól is rosszul vagyok. A csapból is ez folyik. Elárasztotta az internet minden szegletét és minden platformját. Tele az Insta önjelölt fittnes királylányokkal, akik megmutatják a tutit. (Én is követek párat belőlük.)  A női magazinok 1/3 része azzal foglalkozik, hogy fogadd el önmagad, míg a fennmaradó 2/3 pedig fogyókúrás tippekkel és pálcikákra szabott ruhákkal tömi a divatra éhes női agyat.

Soha nem voltak súlyproblémáim. Szerencsés genetikával születtem. Egy kívülálló nem is értette, hogy mi a csudáért nem vagyok elégedett magammal, hiszen vékony vagyok. És valóban. A mérleg csak 53kg-t mutatott, ellenben a terhesség megtette jótékony, nehezen múló hatását a hasammal. Igazi alma típusú lány (nem tudom, hogy közel a 40-hez, három gyerekkel írhatom e ezt... :) vagyok. Minden extra zsírpárnácskám a hasam köré rendeződött egy szép kis úszógumiba. Úgy látszik a természetnek nem tűnt fel, hogy tudok úszni, ráadásul nem is rosszul. Minden áron meg akart védeni a vízbe fulladástól. 😠

Iróniát félretéve, 2016. decemberében elhatároztam, hogy a következő évtől belevetem magam az edzőtermi edzésekbe. Januárban aztán összeszedtem minden bátorságomat, vettem egy mély levegőt  és beléptem a budai Star Fitness ajtaján. Ez volt hozzánk a legközelebb, ráadásul egy csomó üzlet, bank is van itt, egyértelmű volt, hogy ide fogok jönni.

Annyi előítélet él az emberek fejében - ez alól én sem voltam kivétel -  az ilyen termekről, hogy tényleg félve mentem be. Biztosan tele lesz kigyúrt, szteroidokkal felpumpált suttyókkal és a női megfelelőikkel. Féltem attól, hogy a súlyzós edzésektől esetleg kétajtós szekrénnyé változok. (Na, ez nem fog egyetlen lánnyal sem megtörténni, ezt garantálom). Féltem, hogy az én kis anyatestem nevetséges lesz a sok fitt csaj között. Nem tudom, miért gondolja a legtöbb ember úgy, hogy mindenki őt nézi egy ilyen helyen? Talán, ha olyan testem lenne, mint egy Victoria's Secret modellnek, akkor ez persze természetes lenne, de így bizony a kutya sem foglalkozik velünk. Ami jó. Illetve dehogynem foglalkozik!! Velem például Viktor elég rendesen foglalkozik, aki a személyi edzőm. Minden egyes alkalommal úgy érzem, hogy elértem a maximumot, aztán ezen minden új edzés alkalmával emelünk egy kicsit...

                                   Mivel én nem így nézek ki, ezért senki sem bámult meg :)
                                                           (Victoria's Secret angyalok)

A legelső edzés mindig egy állapot felmérés. No, én ezen majdnem elájultam. Szó szerint. Annyira nem volt kondim. A munka végén a terem közepén feküdtem a földön feltett lábakkal. Elég mélyről indultam. Utána hetekig tartó átmozgató edzések jöttek, majd szép lassan bekúsztak a speciális napok. Ma ott tartok, hogy heti két láb edzés, 1-2 felsőtest és egy köredzés a menü. Egy óra súlyzós edzés + hasizom + 30perc kardió egy napom. A kilóm száma egy év után is változatlan volt. A formám viszont rengeteget változott. Az úszógumi szépen eresztett lefele. Persze én is csináltam előtte-utána képet, de azt ide még nem merem feltölteni. 😉

Itt viszont még nincs vége a történetnek. Sajnos a has egy elég problémás terület. Nem elég a számtalan felülés és egyéb hasizom gyakorlat. Hiába van kőkemény hasfalam, ha egy kis szalonnaréteg biztonságos burkot von köré. 😜 Ez már csak diétával megy le. Nem fogyókúrával, hanem diétával! Ugyanis nem éhezem...pontosabban: legtöbbször nem. Kevés szénhidrátot eszem, ellenben dög sok fehérjét, aka CSIRKEHÚST. Szénhidrátok reggelire, tízóraira és ebédre mehetnek. No nem bolognai spagetti - még akkor sem, ha csirkehúsból van a szósz - hanem csirke és rizs vagy hal és rizs. Kicsit unalmasnak tűnik, de én azért ezt a párost is lazábban értelmezem. Nekem simán belefér ebbe a thai curry. 😄 (remélem ezt Viktor nem olvassa). Estére meg saláta és valamilyen fehérje. Az ilyen diétákhoz sokat segít az otthoni főzőcske és ételcsomagolás, így a munkahelyen sem kell kevésbé táplálóval beérni.

                                                          Yumbox tapas bento doboz

Mindig berzenkedtem a táplálék kiegészítőktől, de most nagy hasznát veszem a fehérje pornak. Tízóraira, uzsonnára, esetleg ha nagyon éhes lennék, lefekvés előtt benyomok egy ilyet és el is telít egy darabig. Edzés után pedig mindig megiszok egy fehérje turmixot. Általában undorítónak tartom ezeket a löttyöket, de van pár, ami kifejezettem finom. Érdemes egy-egy adagot venni sokból és letesztelni, hogy melyik az iható.

Manapság egyéb varázsitalokat is döntök magamba. Ilyen a BCAA és az l-karnitin. Ezeket mindig edzés közben illetve előtte iszom meg. Kulacsban otthon bekeverem jó hideg vízzel és szépen elkortyolgatom az edzés alatt.

                                                                      Montii kulacs

Most elég nehéz elképzelnem az életemet mozgás nélkül. Sokkal jobban bírom a gyerekekkel járó mindennapos strapát. Energikusabb vagyok, mint valaha bármikor is voltam. Nem beszélve arról, hogy az önbizalmam is sok pontot emelkedett a tőzsdeindexemen.

Tudom, hogy egy munkahely mellett szinte kivitelezhetetlen az ilyen gyakori teremlátogatás (ezért is vagyok szerencsés és hálás, hogy itthonról dolgozom), de nem is feltétlenül kell ebbe ilyen elánnal beleugrani. Kezdjétek el lift helyett lépcsővel, 1 megállós utazás helyett sétával, kirándulással, kocogással. Csak kezdjétek el, mert mindig ez a legnehezebb; felkelni a kanapéról.

Szóval hajrá lányok!

Üdvözlettel:
Anett

                                                              Na, ez vagyok én....

ui: ha ebben a témában lesz mondanivalóm még, akkor folytatása is lesz ennek a bejegyzésnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése